Nathan Drake, "Uncharted 4" diorama statue

Aaaah, lukten av en flunkende ny collectible. Dette er egentlig en yolo jeg gjorde rett etter E3 expo 2016, så jeg har ventet lenge og trodde den aldri skulle dukke opp. Produksjonen tok litt lengre tid en forventet siden poseringen av figurene ikke hadde nok støtte og dem knakk sammen pga. vekten, så den ble trukket tilbake før dem i det hele tatt ble sendt ut. Så resultatet på denne har jeg vært ganske spent på. Dem gikk også ned på antallet fra 1000 til 750 fordi det var ikke nok forhåndsbestillinger, samtidig så vet jo alle samlermiljøet at jo lavere nummer, jo bedre igjensalg verdi senere. 

Fakta:​

  • Pris: 350 dollar. 
  • Limited edition: # 455 / 750
  • Materiale: PVC?
  • Skala: 50 cm høy x 29 cm bred
  • Produsert av: Sony Interactive Entertainment America
  • Kjøpes: Sideshow toys og PS Gear Store USA.  
    Jeg skaffet denne fra Reel Replicas (norsk firma)
     

POSERING OG INNTRYKK 

Poseringen er egentlig ikonisk - det er Drakes "finisher" takedown fra spillet mot en random Shoreline soldat. Denne er 50cm høy med en ganske bred base, så å plassere denne hvor som helst går da ikke. Den veier også nesten 9 kilo så jeg måtte gjøre om i planene om hvor jeg skulle plassere den i frykt for at hylla skulle knekke sammen. Selve designet og poseringen er ganske kul i seg selv, men Sony har mye å lære når det kommer til å lage collectibles av større skala. Eskene var latterlig tynne, og selve isoporen hadde ikke noe håndtak, noe som gjør å få den ut av vakuumet i esken vanskelig og det blir til en to-manns jobb. 

Første inntrykket av statuen var at denne er ikke stødig. Drake svever i løse lufta med kneet festet i armen og hånda festet på skulderen til soldaten - igjennom en åpning  patronbeltet - samt soldaten sin fot selv ikke passet helt ned i støpselet i trappa, men ble mer stødig når Drake kom på plass. Drake virket lettere enn soldaten. Det tok vel å merke en del forsøk før jeg følte jeg fikk plassert dem riktig. Det er likevel noen småting med denne som er veldig "off". Den er ikke et prakt eksemplar på bra malejobb, for jeg har et par steder jeg vurderer å gå over med penselen selv, da på selve trappa og små enkelte steder på klærne. Det skal nok heller ikke så mye til å knuse eller ødelegge patronbeltet og håndgranatene på soldaten så man må passe på hvor man holder ved montering. Den er også dårlig formet her og der, som noen av fingrene til soldaten ser ikke bra ut, og hylstrene til dem begge har litt utflyt i formene. Dem kunne vært litt mer nøye når dem støpte dem og hatt en kvalitetssjekk, men dette kan enkelt fikses på med litt filing og finpuss med maling. Tror dem hadde hastverk med å få sendt dem ut.. 

Denne består av 5 deler - trappen (base), Nathan Drake, Shoreline soldat, soldatens løshånd (magnet) med shotgun i grepet, og en vanlig pistol som skal i Drakes brysthylste. Bruksanvisning/manual følges med, og DET er det lenge siden jeg har opplevd å få med! Sist var i 2013! Hånda til Drake går ikke helt ned i sporet på skulderen til soldaten, og har en beskyttende plastbit som skal dras ut når han er satt på plass for at du skal faktisk ha et mellomrom der, ifølge manualen. Vil tro det er dette dem feilet på i første omgang. Det høres rart ut, men det gjør faktisk helheten litt mer dynamisk med tanke på at resten av Drake svever også.. Jeg liker det. Det er tydelig bevegelse i figuren. 

BASEN

Jeg likte basen på denne, eller ihvertfall konseptet. Sett bort ifra den middelmådige malejobben noen steder så er den massiv, solid og holder hele greia stødig.. håper jeg. Altså, det skal en del til for at den skal bevege seg av seg selv. Jeg tror faktisk det er mer trapp enn mennesker på denne. Neida.. Joda. Men det er det som er så kult med diorama figurer - man får mer av miljøet med på kjøpet og det skaper en komplett scene.  

MIN VURDERING

Den er ikke perfekt, og med så mye frem og tilbake fra fabrikken så er jeg litt usikker på om de burde gått igjennom med denne. I sin helhet er denne figuren utrolig kul, men egentlig bare middels bra gjennomført når man tenker fra start til finish. Man sliter også gjerne med å finne plass til den. Poseringen er velkjent, og det ligner ihvertfall på Nathan. Jeg gikk ikke for Collectors Edition av "Uncharted 4" og ble veldig glad når jeg så denne var utstilt på E3, derfor jeg også var veldig kjapp med å bestille den. Prototypen matcher nok ikke resultatet så bra som forventet, men jeg velger likevel å beholde den. Den ser også jævla kul ut på hylla utstilt, og løfta litt opp Uncharted samlingen mi. 

Jeg gir den: 7 / 10. 

 

#samleobjekt #geek #playstation #ps4 #uncharted #uncharted4 #nathandrake #sony #collectible

3

Er så kult at du blogger om slike ting, synes jeg! Jeg har ikke peiling, men det er så oppfriskende med noe helt annet !:D

I r l i n: Haha, takk takk! Du har også vel å merke en av de mest interessante bloggene jeg har kommet over, så følelsen går begge veier! :D

morsomt med noe annet :)

Skriv en ny kommentar