Spillanmeldelse: RiME (PS4)

Et av månedens PS+ spill er "RiME" - et tredjepersons eventyr/gåte basert spill. Utgitt for PS, PS4 og Xbox ifjor, etter at første traileren ble vist allerede i 2013. Dette er nok et spill som ved første øyekast ser simpelt og ensformig ut, men hva som egentlig er en hjerteskjærende historie med et nydelig soundtrack ble en stor positiv opplevelse for min del. Så feil kan man ta!

Du kontrollerer en liten gutt som blir skylt opp på en strand på en forlatt øy hvor det bare bor dyr. I midten av øya står det et digert tårn, som helt klart blir målet vårt for dette eventyret. På denne øya er det en del gåter å løse ved å utforske, løpe, klatre tårn, bære og kaste objekter for å åpne dører i ruinene, samt det er en liten del med svømming. Den navnløse gutten skriker og synger for enkelte objekter for å trigge dem, som om det er noe magisk med denne gutten. Noen oppgaver må også løses ved å skape riktig skygge som matcher motivene på veggen. Underveis får du en rev som en guide, du møter på et digert flygende beist, møter på demoner i mørket og vekker til live roboter - men hva har egentlig skjedd? Hva førte han til denne øya? Man får litt inntrykket at det hele er en underliggende kamp mellom lyset og det mørke. 

Dette er en "no stress" type spill. Du kan ta den tiden du trenger, alle veier fører til en løsning og det skal veldig mye til før du blir sittende fast på en av puslespillene, det er tross alt 7 års grense på denne. Alt er logisk. Du har et fint fremover tempo igjennom hele handlingen, som er fordelt på fire nivåer. Du starter med en solrik tilværelse i ruinene på første delen av øya, videre igjennom et nivå med mye svømming i en undervannsby. Her får du en anelse når gutten går tom for luft, men skal likevel mye til før du dør. Du ender så opp i en forlatt by og videre mot slutten blir det regnfylt før vi får vite bit etter bit hva som egentlig har skjedd. 

Dette er et spill som er enkelt å styre. Det er uten språk og tekst, gutten kan kun synge og skrike for å få til live veggmalerier, statuer, fakler og samle collectibles. Det er tydelig en slags crossover av "Journey" og "The Last Guardian" med en klatremåte som tok meg rett tilbake til "Uncharted". Det er tydelig markert på kanter hvor du kan klarte. Underveis får vi glimt av en rødkappet skikkelse som vi egentlig aldri når frem til nære nok, og omgivelsene er tegneserieaktig med avanserte lysteknikker - spillet er ganske stilrent i seg selv, mens malerier og ikoner virker inspirert av gammeldagse myter og tribals motiver. 

Dette er likevel et relativt kort spill om du unngår å henge deg opp i å samle collectibles, men du bruker nok rundt 6-8 timer på å fullføre uansett. Siden spillet er såpass kort er det også med lav vanskelighetsgrad. Det skal likevel en del bortgjemte collectibles til før du får fult platinum. I en kort del av den siste platformen nærme slutten av spillet blir alt veldig mørkt og det er ikke alltid like lett å styre eller se seg selv,  selv om det ikke er store oppgaven før man er ute av det igjen. Kamera kan også finne på å knote litt på denne delen om du er uheldig å bli stående lenge nok på smalere hyller mens du klatrer. 

Vil du ha et spill å slappe av med på en søndag, som meg, så passet dette ganske bra da det ikke krever spesielt med skills eller tenking da gåtene er relativt lette når du får dreisen på de - alt er veldig rett frem hele veien. Jeg klarte å komme igjennom på èn sitting. Det er lagt mye vekt på selve opplevelsen. Det er også visuelt et ganske pent spill med mye natur og som tar i bruk alle jordens elementer ganske bra. Du vil kanskje til og med ta en runde til når du først vet hvordan alt fungerer og heller prøve på mer trofeer. 

Anbefales!

Karakter: 9/10
- Lite utfordringer

Trailer:

#spillanmeldelse #playstation #ps4 #playstationspill #spill #rime

0

Skriv en ny kommentar