The Thunderjaw Collection (Horizon Zero Dawn)

Nok en gang usikker på om jeg skulle skrive om denne, siden det egentlig er en tilleggs utgave til spillet Horizon Zero Dawn med flere ting i. Dette var egentlig en utgave kun utgitt i USA og var ment til å inkludere spillet, så det tok litt tid før den ble åpen for pre-order blant internasjonale leverandører (takk og lov en av de Reel Replicas bruker fikk inn denne) selv om den nå blir solgt uten disk. 

Fakta:​

  • Pris: 130 - 200 dollar. 
  • Limited edition:  NEI. Men den brune shipperen (ytterste esken) er numrert 52/ 720, batch 1. 
  • Materiale: PVC
  • Skala: 49 cm høy x 40 cm bred
  • Produsert av: TRIFORCE
  • Kjøpes: PS Gear Store, Amazon, Ebay
    Jeg skaffet denne fra Reel Replicas (norsk firma)

POSERING OG INNTRYKK 

Denne figuren er DIGER. Og best av alt er det den klassiske Thunderjaw poseringen der den slenger litt med nakken akkurat idet den skal komme spurtende mot deg i 170 km/t. Den er vel å merke laget i PVC, noe som blir mer og mer vanligere nå enn å bruke porselen og polyresin. PVC er ikke like tungt materiale, mer hardplast og på mindre figurer er det lett for å få mindre detaljer feil eller at det ikke ligner. Denne figuren derimot er satt sammen av 200 deler og det er ikke noe mangel på likhet fra roboten i spillet. Også figurer som er i collectors editions av spill/ filmer pleier å være lagd av PVC da dette er billigere. Prisen på denne var heller ikke så ille, den ligger på mellom 130-200 dollar avhengig av leverandøren din.

Innholdet i denne er da en figur av Thunderjaw (Tordenkjeve på godt norsk), replica av Aloy's ørefokus, to farge litografier og et kart over området i spillet i stoff. Kartet er ganske stort, printet på silke og lå i en svart plastikkpose med kjent trekant symbol på fra spillet. Dette var i typisk "Kina kvalitet", men til en forandring så var denne fin i fargene. Vanligvis er dem blasse i fargen. Litografiene var i ganske bra kvalitet, printet på hard kartong og i klare farger - ville absolutt likt å ha disse rammet inn! Disse kom i en svart, hard konvolutt med inngravert logo fra spillet. Jeg fikk litt panikk når jeg pakket figuren opp for jeg fant ikke fokusen. Viste seg at den lå sammen med halen og de to rygg-antennene til Tordenkjeven. Fokusen er life-size og i ganske bra kvalitet, men den lyser selvfølgelig ikke opp. 

BASEN

Basen på denne er diger, rund og det tyngste med hele greia. Grønnfargen på gresset er grusom derimot. Det ligner ikke gress, men det er ikke verre enn å gå over med en malekost selv senere med en mørkere, mer realistisk farge. Jeg mistenker dem tok en mer knæsj grønnfarge for at selve Tordenkjeven skal komme mer frem, samt spillet i seg selv er jo ganske fargerikt. PVC kan være noe skjørt, tåler ikke høy temperatur og denne har egentlig en del kanter som stikker ut og noe kan lett knekke om man ikke er forsiktig nok. De løse delene var derfor ikke så lette å få på plass, men det er også kanskje like greit. 

MIN VURDERING

Før spillet kom ut var det snakk om at dette skulle bli collector's edition med spillet inkludert, men det skjedde ikke da Gentle Giant ga ut den spesialversjonen istedet med figuren av Aloy (som jeg også har, og som ser bra ut ved siden av denne til tross de blir feilproporsjonert iforhold til verandre). Tordenkjeven er en solid utgivelse av den største roboten man kan ta over eller drepe i spillet, og jeg hadde håpet dem laget en utgave av Sawtooth også. Gaia Entertainment kommer også med en Aloy figur nå iløpet av året, men etter å ha sett hvordan den av Nathan Drake ble seendes ut så har jeg ikke håpet oppe om at den skal bli noe fin. Vi får se. Den beste "companion piece" til denne er faktisk Aloy figuren fra Chronicle Collectibles (anmeldelse under). 

Jeg er egentlig ganske fornøyd med tanke på prisen og alt som var i esken. Jeg er enda bare litt skeptisk til holdbarheten til PVC.

JEG GIR DEN:  9/10

Her har vi Thunderjaw, Aloy fra Chronicles, med en Stubbins plushie i bakgrunn, ved siden av Lara Croft i en premium format størrelse. 

RELATERTE GAMING COLLECTIBLES: 

> Horizon Zero Dawn Aoy figur, fra Chronicle Collectibles
> Lara Croft & the temple of Osiris statue (Tomb Raider), fra Gaming Heads
> Nathan Drake "Uncharted 4" diorama statue, fra SONY

#sideshow #sideshowtoys #samlemani #filmfigur #spillfigur #hzd #horizonzerodawn #thunderjaw#spill #playstation #ps4 #collectorsedtion #samleobjekt 

0

Skriv en ny kommentar