Spillanmeldelse: Brothers - a tale of two sons (PS4)

Brothers: A tale of two sons (PC, PS4, Xbox One)
*Winner of a BAFTA Award for Game Innovation in 2014​
Developer: Starbreeze studios
Publisher: 505 games
Utgitt: 2013
Sjanger: Eventyr 

En av 2013 beste spill gir oss en gripende trist historie med to brødre som leter etter livets kilde i form av single-player co-op.

Naiee opplever å se sin mor drukne. Han sitter sørgende ved graven hennes mens hans Naia roper på han. Faren deres er blitt syk og må til landbyens eneste doktoren fort. Doktoren sier de trenger vann fra Livets tre. Brødrenes begår seg så ut på et eventyr igjennom skog, fjell, snø og gruver der de møter mange venner og fiender på veien - alt fra troll til sultne ulver. De er avhengige av hverandre for å overleve da de er begge motsetninger til hverandre.

Det som er ganske spesielt med dette spillet er at du styrer begge brødrene samtidig med hver sin analogstick, og de har begrenset med avstand de kan ha mellom seg. Det høres kanskje ut som et problem... Det kan det være til tider. Eldstemann er L2, minstemann L1. Spillet er ikke vanskelig, det er veldig rett frem, men det er enkelte tilfeller du blir litt frustrert, men likevel ikke nok til at du gir opp. For meg var det når dem skulle ro denne lille jolla med hoppende spekkhoggerfugler(?) og man måtte tenke motsatt enn den veien man skulle - noe som ikke er like lett når man stadig mentalt switcher sider på brødrene av en eller annen grunn. Oppgavene i seg selv er enklere enn å styre disse unga til tider. De har begge hver sin rolle i hva dem kan være interaktive med underveis - det den ene broren gjør med en ting vil den andre gjøre noe annet med, feks. klappe et dyr eller skygge banen, spøke med å helle vann på en landsbybeboer eller spørre han seriøst om veien. Det er mye karakteroppbygging i dette spillet. 


Enkelte av trollene er dine venner og vil hjelpe deg på veien. 

Dette er en fortelling fortalt uten ord. De har et slags språk seg imellom men det er ikke noe vi skjønner, så vi må bare tolke dem. Yngstemann har tydelige traumer etter å ha sett moren sin dø da det er mye skyldfølelse og tristhet i han. Mens eldstemann er mer fryktløs. Visuelt er spillet kjempeflott, og man spiller nok dette mest for historien sin skyld og ikke for ferdigheter eller action. Spillet har 16 års grense og det er med god grunn for det er mange mørke elementer i dette spillet som kommer helt uten at du aner det. Det er mye død, du redder en fra å henge seg, og i et kapittel hopper dem over elver røde av blod fra en slagmark mellom kjemper. Spillet er tydelig inspirert av nordisk kultur, mytologi og arkeologi og begår seg ut på mørke territorier deretter. 

Det er ganske lett å oppnå platinum på denne, men likevel kan du spille igjennom spillet uten å få et eneste ett, så ikke forhast deg. Så vær utspekulert, ta deg en pause på en benk, snakk med alle og gjør redd ved de som har det vanskelig som du møter på veien. Du kan også enkelt gå tilbake til hver enkelt kapittel om du har oversett noe. Dette er et fantastisk engasjerende spill som absolutt er verdt de få timene av livet ditt. Nesten som et eventyr for de større, litt Brødrene Grimm inspirert! Anbefales!

Karakter: 8,5/10
- Minnerik historie, visuelt pent spill med nydelig soundtrack
- Artige og enkle oppgaver
- Relativt kort spill, ca 3,5 time

- Enkelte tilfeller frustrerende å styre gutta

Trailer:

#spillanmeldelse #playstation #ps4 #playstationspill #spill #brothers

0

Skriv en ny kommentar